Tandartspraktijk Tazi

Klaprozenweg 101 1033NN Amsterdam Tel:020-637 0760

Beugels

Wij hebben ruim 34 jaar ervaring met het behandelen door middel van beugels. Beugelbehandeling is in veel verschillende gevallen geïndiceerd. De orthodontist kan het best bepalen of en welke beugelbehandeling voor u geschikt is. Tandarts Tazi heeft op de universiteit in Parijs 3 jaar extra (naast Tandheelkunde) Orthodontie gestudeerd.

Overzicht van de afspraken

1e afspraak: Een consult, waarbij binnen en buiten de mond wordt gekeken, gevolgd door een klein gesprek. Hierbij wordt globale informatie over de beugel gegeven. De patiënt of de ouders krijgen de gelegenheid om hun wensen en verwachtingen kenbaar te maken.

2e afspraak: Er worden röntgenfoto’s en kaakafdrukken genomen. Het nemen van de afdrukken is een pijnloze behandeling die ongeveer 5 min duurt. Van deze afdrukken worden studiemodellen gemaakt.

3e afspraak: Een uitgebreide uitleg wordt gegeven, ondersteund door een röntgen- en modelanalyse. De kosten en de behandelprocedure worden in details besproken.
De patiënten kunnen rustig thuis met hun familieleden de behandeling bespreken en ons terugbellen voor een afspraak. In dit stadium bestaat nog de mogelijkheid om van de behandeling af te zien. Er worden dan wel kosten van het consult, de röntgenfoto’s en de gipsmodellen in de rekening gebracht. Bij sommige kinderen wordt besloten om de behandeling uit te stellen, omdat de groei van de kaken en de ontwikkeling van de gebitselementen daar nog niet rijp voor zijn.

4e afspraak: De behandeling wordt gestart met 1 lange afspraak van ongeveer een 90 min. om de vaste beugel te plakken.
Of de behandeling wordt gestart met een tweede afdruk (30 min) in geval van een uitneembare beugel.

Vervolgafspraken: De patiënt moet minimaal een keer per maand terugkomen om de beugel
te laten controleren en bij te stellen. Deze afspraken duren gemiddeld 30-45 min.

Tijdens de behandeling

  • Het tandenpoetsen moet langer en vaker gebeuren dan zonder beugel. Ook moet er extra gereinigd worden tussen de tanden en kiezen met behulp van ragers of stokers. Onze preventie assistente zal u hierover instrueren.
  • Het eten van hard en kleverig voedsel moet vermeden worden, omdat de beugel hiermee beschadigd kan worden.
  • Onze instructies over het gebruik van de buitenbeugel, de losse beugel of elastieken moeten nauwkeurig gevolgd worden, omdat de behandelingsduur daar direct van af hangt.
  • De patiënt mag nooit zelf  veranderingen aan de beugel aanbrengen, omdat dit een negatieve werking op de stand van de tanden zal hebben.

Spoedgevallen

Bij een beugel die los zit, niet goed past, in de wang prikt of afgebroken is, moet u altijd de praktijk bellen voor een telefonisch overleg.
Voor Spoedgevallen buiten de praktijkuren belt u Mondzorg Poli Amsterdam op 020 723 48 48

U mag de vaste beugel niet zelf afknippen of verwijderen, omdat de tanden daardoor naar de onjuiste richting kunnen verschuiven.
U kunt de pijn proberen te verzachten door de meegegeven was op de drukplek te plaatsen.

Afsluiten van de behandeling

Aan het einde van de behandeling worden bijna altijd kleine en dunne draden (retentie/spalkje) aan de binnenkant van de boven en onder tanden geplakt om het eindresultaat te handhaven. Soms wordt er ook een doorzichtig nachtbitje gemaakt om te voorkomen dat de tanden verschuiven.

De patiënten worden verzocht, bij het loszitten of afbreken van het spalkje, direct de praktijk te bellen voor het opnieuw plakken of opnieuw vervaardigen, anders kunnen de tanden heel snel gaan verschuiven.

 

Alle soorten beugels:

Klik hier: http://www.orthodontist.nl

Voorbeeld afbehandelde patiënten:

Klik hier: www.beugel.nl